Uus meedia...

 Virtuaalmaailmad

Virtuaalmaailmate areng toob endaga kaasa võimaluse olla kuskil, kus tegelikult olla ei saa. Paremate tehniliste lahendustega kaasneb võimalus ehitada järjest reaalsemaid virtuaalseid ruume ja paiku, kus inimesed saavad kohtuda, rääkida, loovad olla. Enam ei pea olema kunstnikul eraldi stuudio maalimiseks või skulptureerimiseks, mehaanik omama töökoda ja katkist autot, et seda parandada jne. 

Virtuaalsete maailmate ja nende tehnoloogia areng loob turvalisemaid võimalusi uute kogemuste saamiseks ja õppimiseks. Nagu sõjatehnoloogial kombeks, võetakse seal enamus uut tehnikat esimesena kasutusele. Nii juhtus ka virtuaalreaalsusega. Virtuaalreaalsust kasutatakse nii jalaväe õppusteks kui ka lendurite ja meremeeste õppeks. Meedikud saavad harjutada eriolukordi pealtnäha realses maailmas. Sõdurid saavad virtuaalmaailmas igati reaalsema kogemuse lahingust, kui treeningplatsil kuiva trenni tehes, saades võimaluse ka peale lahingus langemist ennast analüüsida ja uuesti proovida. Samuti on paljud lennukoolid ja mereakadeemiad erinevaid virtuaalseid simulatsioone kasutama hakanud. 

Järjest täpsemad olukorrad vajavad täpsemaid simulatsioone ja kontrolle. Arstiteaduses kasutusel olevad virtuaalreaalsed seadmed ja maailmad ei luba väikseid nihkeid andmetes ja liigutustes. Tänu sellele on virtuaalmaailmate reaalsus tõusnud võib olla rohkem ja kiiremini. Erinevad VR seadmed loevad täpsemalt inimese liigutusi ja annavad virtuaalses maailmas kogu selle info kasutajani täpsemalt tagasi. Arvatavasti ei lähe väga kaua, kui virtuaalsed maailmad muutuvad piltlikult "reaalsemaks", kui meie endi maailm.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Elavad ja surnud tavad

Noppeid IT ajaloost - Läbikukkunud lahendused